Nieuws

Nog een klik en ziehier het vervolg van de weg die Olivier aflegt. Het einde van 2013 nadert en tevens de eerste verjaardag van mijn vertrek bij Volkswagen. De tijd gaat te snel! Ik nader ook angstvallend mijn 57ste verjaardag, nog slechts iets meer dan 2 maanden wachten.

Goed, even kijken wat er gebeurd is sinds begin deze zomer. Ik had jullie een lange vakantie aangekondigd en dit was het ! Buiten het overlijden op 15.8 van de echtgenoot van mijn moeder, 10 maanden na zijn echtgenote, was de vakantie onder vrienden zeer aangenaam. Tijdens de laatste week van augustus hebben Barbara en ikzelf in Salzburg een voorstelling van Don Carlo van Verdi bijgewoond, die nog lang in ons geheugen zal blijven. We zijn via een omweg teruggekomen, Bayreuth (-met de 200 ste verjaardag van Wagner-), daarna Leipzig en zijn prachtige Thomas Kirche waar kantor J.S. Bach heeft gediend en tenslotte Wolfsburg waar we onze vrienden Bärbl en Bernd, mijn oud Algemeen Directeur van Volkswagen ontmoet hebben. Ik had jullie ook verteld dat we in november Judas Maccabeus zouden zingen en dit is gebeurd! We waren met 80 volwassen koorzangers (2 koren), 80 kinderen, 37 professionele musici en 4 professionele solisten. Wat een belevenis! We hebben 500 aandachtige toeschouwers ontvangen gedurende meer dan drie uren en zelfs indien alles niet perfect was, zijn we er toch geraakt…. Ook hier is de weg voor mij het doel!

Langs niet artistieke kant heb ik enkele boeiende uitdagingen toegevoegd: een betrekking in de Advisory Board van Artsen Zonder Grenzen Supply, de grootste logistieke eenheid van AZG ter wereld en een betrekking bij het Steering Committee van de European Banking Federation/Euribor, een groep die als missie heeft het proces van vastlegging van de Euribor (-de referentierentevoet van de €-) te overschouwen. Mijn andere engagementen zijn nog steeds actief, wat me toegang biedt tot een grote diversiteit aan problematieken en ik vind dit zeer boeiend. Voor diegenen die meer info wensen, neem een kijkje op http://be.linkedin.com/pub/olivier-brissaud/0/923/3a9/

En om mij niet te sterk te vervelen, start ik een project om een eigen vennootschap op te richten samen met een vriend, en anderen zullen misschien volgen. Het gaat erom personen uit bedrijven met een kapitalistische doelstelling in contact te brengen met de wereld “non-for-profit”. Deze laastste lijdt aan een beperking van de beschikbare middelen die de overheid aanbiedt in een tijdperk waarin de sociale noden toenemen. Meer dan 35 toegewijde personen uit alle horizonten hebben aanvaard ons te vergezellen, op persoonlijk vlak, om de eerste stappen van dit project te zetten en ons nog daadkrachtiger te maken erin te vliegen. We moeten nog enkele punten vastleggen, daarna gaan Eric en ik snel de eerste stenen van onze constructie leggen (een brug of een trampoline?). Indien jullie meer info wensen, aarzel niet mij te contacteren. Bovendien is het traject van oprichting boeiend en ik dank hierbij allen die mij een beetje van hun tijd en van hun bekwaamheden hebben geschonken. Een echte vreugde jullie te kennen en met jullie samen te werken! Hartelijk dank.

Ziezo. Indien we niet meer de gelegenheid hebben elkaar binnenkort weer te zien, wens ik jullie alvast uitstekende eindejaarsfeesten en wens ik dat al jullie verlangens in 2014 uitkomen. Dat het optimisme in jullie zegeviert! Léon Tolstoï heeft gezegd: “Wil je gelukkig zijn? Wees het dan!”

Olivier

December 2013

made by webatwork.be | All rights reserved.